NederlandsEnglish
About us
Portfolio
Résumés
Contact
Projecten

Een selectie van onze recentelijk uitgevoerde projecten vindt u hieronder.

Stolkertsijverbrug (2013-2015)
Renovatie bestaande stalen vakwerkbrug in Suriname, bestaande uit versterking en uitbreiding. Brug bestaande uit 3 vakwerbruggen van ca. 50m. Versterking bestaat uit toepassing van stalen boogconstructie nieuw staalbeton dek en lokale versterkingen. Het project houdt tevens wegontwerp van aansluitende wegen in. Prolusion was verantwoordelijk voor het opstellen van het Ontwerp en het Fidic Contract.

Afvalwaterzuiveringsinstallatie Ziekenhuis Albina, Suriname (2015)
Advisering en ontwerp van een afvalwaterzuiveringsinstallatie voor het Ziekenhuis.

PLUIT CITY Training Works (2015)
Ten behoeve van een zeewering voor de kust van Jakarta, Indonesië is in de rol van adviseur een bijdrage geleverd door het begeleiden van de constructeurs en tekenaars, en het maken van de berekeningen ten behoeve van vermoeiing en aardbevingsbestendig ontwerp.

N261 (2013-2014)
Prolusion leverde de hoofdconstruceur/ plv. ontwerpleider voor een provinciaal wegenproject van ca 25km en 20 kunstwerken. Taken bestonden uit het begeleiden van constructeurs en tekenaars en het oplossen van de complexe onderdelen zoals trillingsgedrag van de voetgangersviaducten en brandwerendheid van de onderdoorgang.

A12 Poort van Bunnik (2012)
Prolusion medewerker werd ingehuurd door BAM Infraconsult als hoofdconstructeur/ plv. ontwerpleider voor een wegenproject van ca 30 km en 25 kunstwerken (viaducten en onderdoorgangen).

Gooisebrug Utrecht (2012)
Voorgespannen voetgangersbrug in zeer hogesterkte beton (ZHSB). Winnaar nationale (2011) en Europese betonprijs (2012). Prolusion heeft de projectleider/ ontwerpleider geleverd. Van begin tot eind het proces begeleid mbt ontwerp, constructie, uitvoering en aanbesteding. Ism TU-Delft rekenregels opgesteld tbv berekening van brug in ZHSB.

Fly-over 24 Oktoberplein (2012)
Fly-over bestaande uit prefab liggers van ca. 40m, in 2 richtingen voorgespannen oplegtafels en kolommen van staalbeton. Prolusion levered de ontwerper/ hoofdconstructeur.

Vingerpier Groningen Seaports (2010)
In opdracht van Arcadis is de rol van ontwerpleider/ ontwerper vervuld in de ontwerpfase van een vingerpier ten behoeve van olieoverslag door Vopak. Adviseren van de opdrachtgever, en aansturing van het projectteam waren de hoofdtaken.

Rijnhavenbrug Rotterdam (2010)
Door Gemeentewerken Rotterdam werd een medewerker van Prolusion ingehuurd tbv het DO en Besteksontwerp van een stalen basculebrug inclusief aanbruggen. De brug is ca 150m lang, en loopt in een bocht.

Phosphate Terminal JPMC, Aqaba Jordanië (2009)
Voor de aanleg van een haventerminal voor overslag (export) van fosfaat zijn de functionele specificaties opgesteld van de civiele onshore werken (gebouwen en funderingen). Tevens is het civiele deel van het FIDIC turnkey contract (silver book) opgesteld.

Palm Jebel Ali Iconic Bridge, Dubai (2008)
Onderdeel van het prestigieuze 2e Palm eiland project van Dubai is een royale entree van het vaste land. Deze wordt gerealiseerd middels een tuibrug. Pyloon hoogte is ca 150 m, Overspanning is ca 225 m. Als lid van het engineeringsteam is het detail ontwerp van het brugdek gedaan met de belangrijke specialistische details als tuiaansluitingen, staalbeton aansluiting, vermoeiing en het aardbevingsbestendig ontwerp van de brug. Door de financiële crisis is deze brug niet gebouwd.

Openbaar Vervoer Terminal Rotterdam (2007)
overkapping Voor de nieuw te bouwen stalen overkapping van Rotterdam CS is het ontwerp in de besteksfase. Als gedetacheerde bij het ontwerpend Ingenieursbureau Gemeentewerken Rotterdam (IGWR) is aanvankelijk een bijdrage geleverd door o.a. een complete review van de hoofdberekening staalconstructie , probabilistische kostenraming en het uitwerken van enkele details.

 


© Copyright 2008 - 2019 Prolusion B.V. - Development www.plainit.eu